stiphout plastics

Kenniscentrum

Samenwerking met Tusti

High Tech Recycling

TUSTI, opgericht door Jan Kolijn en Eline Stiphout, is een hightech recyclingbedrijf. Wij lossen recyclingproblemen op en behandelen afvalstromen die andere recyclingbedrijven niet aankunnen. Zo kwamen we tot onze eerste uitvinding: een reinigingsproces om frituurolie uit HDPE te verwijderen.

Stiphout Plastics

Het probleem van met olie vervuilde gemengde kunststoffen

Oliën en vettige resten op plastic zijn de nachtmerrie van elke plasticverwerker. Vet vervuilt machines, maakt opslag stinkend en veroorzaakt gezondheidsrisico's wanneer het ranzig wordt. Een ander neveneffect bij het gebruik van vette kunststoffen in producten is dat vet de mechanische eigenschappen aantast. De huidige recyclingtechnologie kan deze afvalstroom niet reinigen zonder buitensporig veel energie of corrosieve en ongezonde chemicaliën te gebruiken. Daarom gaan vette kunststoffen naar verbrandingsovens. Wat een verspilling van hoogwaardige (vaak voedselveilige) materialen!

Stiphout Plastics

Onze recycling oplossing

De gepatenteerde technologie van TUSTI maakt recycling van vette kunststoffen mogelijk. TUSTI brengt hightech kennis op universitair niveau naar de recyclingindustrie. We kopen vuile kunststoffen, versnipperen en reinigen ze met behulp van ons hightech recyclingproces en verkopen het gereinigde plastic regrind aan fabrikanten. Voor al onze recyclingprocessen maximaliseren we de duurzaamheid: we werken hard om het water- en energieverbruik te verminderen en het gebruik van reinigingschemicaliën te minimaliseren. Afvalwater wordt naar onze eigen circulaire waterzuiveringsinstallatie gestuurd.

SUBSIDIEPROJECTEN

Onze projecten

EGREMPLARE

Het reinigen en sorteren van gemengde kunststoffen voor gebruik in hoogwaardige toepassingen.

Het is een enorme uitdaging om vuile, gemengde post-consumer kunststoffen mechanisch te recyclen. Tijdens het door de EU gefinancierde EGREMPLARE-project heeft TUSTI nieuwe innoverende technieken ontwikkeld voor het reinigen en scheiden van complexe post-consumer plasticmengsels. Door dit innovatieve was proces, waarbij we ons eigen ontwikkelde schoonmaakmiddel gebruiken, is het mogelijk om vieze met vet vervuilde plasticmengsels hoogwaardig te recyclen.

Dit project heeft financiering ontvangen van het onderzoeks- en innovatieprogramma “Horizon 2020” van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nummer 101009511.

KiK Madscan

Kwaliteit in plastic recycling

Binnen de mechanische plastic recycling is het moeilijk om de samenstelling van het recyclaat exact te bepalen. Binnen het KiK project wordt er een innovatieve methode ontwikkeld, waarbij de thermische eigenschappen van gemengde kunststoffen in detail kunnen worden gemeten. Hierdoor kan er gedetailleerde informatie over de samenstelling van gerecyclede materialen worden verkregen.

Stiphout is een partner binnen het Kwaliteit in plastic recycling (KiK) project, medegefinancierd door:

stiphout plastics

Bent u geïnteresseerd

Wilt u af van een vettige plastic afvalstroom? Wilt u schoon kunststof restmateriaal van hoge kwaliteit kopen?

stiphout plastics

Certificaten

Stiphout Plastics is trots op haar certificeringen door EUCERTPLAST en Verpack-G, wat ons een betrouwbare eindverwerker maakt voor gesorteerde kunststoffen. We zijn vastberaden om bij te dragen aan een groenere toekomst door onze focus op plastic recycling.

In de nabije toekomst, in samenwerking met TUSTI BV, breiden we onze activiteiten uit naar de verwerking van ongesorteerd plastic, waarmee we onze bijdrage aan milieuvriendelijkheid verder vergroten.

stiphout plastics

Nieuws en Updates

Nieuwsbericht

Stiphout Plastics: We hebben echt een extreem duurzaam proces!

Stiphout Plastics: We hebben echt een extreem duurzaam proces!

Nieuwsbericht

LyondellBasell neem een belang van 50 procent in Stiphout Plastics

De jongste investering is een 50-procentsbelang in het jonge Limburgse Stiphout

Nieuwsbericht

Welkom bij op de vernieuwde website van Stiphout Plastics...

Ervaar de reflectie van onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid.

Nieuwsbericht

Stiphout verkrijgt EUCERTPLAST en Verpack-G Certificeringen...

Belangrijke Certificeringen door EUCERTPLAST en Verpack-G Toegekend.